Unuttuklarımı ekledim..
Güzellik Profilinizi inceledim. Cildinizin nem tabakası hırpalanmış.
Yani Susuz Karma/Yağlı cilt olmuş.
İster 15 yaşında ister 45 yaşında olsun, normal cildin yağ su dengesinin bozulması sizi \'karma/yağlı ve susuz\' bir cilde taşır. Türkiye'de hanımların büyük bir çoğunluğu karma /yağlı ve susuz cilde sahip.
Bunu da \'T bölgesi yağlı, yanaklar kuruca, gün içinde parlama yapan, donuk bir cilt\' olarak tanımlıyorlar.
T bölgesi herkeste daha yağlıdır. Çünkü burası yüzün en kalın derisidir dolayısıyla daha fazla ter ve yağ bezi vardır. Çoğu hanım, bu parlamayı gidermek için yağı kazıyan sert temizleyiciler ve kremler kullanarak cildin su tutma kapasitesini de bozar.
Cildinizin susuz kaldığını hem gerginlik ve kurumayla anlarsınız, hem de yanaklardaki minik ince çizgilenmelerle.
Susuz kalan cilt elastikiyetini yitirir. Yorgun görünür. Gün içinde burun ve alın parlarken yanaklar gergin ve rahatsızdır. Sürülen kremler zamanla T bölgesinde gözenekler daha irileşmeye başlar çünkü yağ su dengesi bozulmuştur.
Karma/Yağlı ve susuz cildinizi sağlıklı yapıya kavuşturmak için yapmanız gereken:
Nem kilitleyici serumlarla suyu deri altında kilitlemek.
Yaşınız kaç olursa olsun antiaging içerikli ürünlerle deri altındaki düzenin yeniden inşasını sağlamak.
Sabunla değil, yumuşak içerikli temizleyici veya \'misel\' suyla temizlemek.
Cildin iki farklı bölgesi arasında dengeyi kuracak nemlendiriciler seçebilmek.
T bölgesindeki parlamayı haftalık bakımla maske uygulayarak dengelemek.
Su tüketimini artırmak.
Birden karma/yağlı susuz cildin oluşması...
Hamilelikte hormonlarla beraber cilt salgıları da değişir. Organik sertifikalı su yükleyen temizleyici ve kremlerle devam edilmeli.
Ameliyat sonraları veya uzun süreli antibiyotik kullanımı sonrasında, derinin bağışıklık sisteminin zayıfladığı zamanlarda derinin de yapısı değişebilir.
Aşırı yorgunluk ve depresyon durumunda, diğer organlarda olduğu gibi derinin de yapısında bu yorgunluğun sonucu kuruma ve su kapasitesinin düşmesi yaşanabilir.
İklim değiştirdiğinizde, keskin ısı farkı oluştuğunda, uzun süre klimalı ortamda yaşandığında da cilt su/yağ dengesini bozabilir.
Yanlış kozmetik seçimi ve mevsim geçişlerinde destek kozmetik kullanılmaması da karma cildin susuz kalmasına sebep olabilir.
Bedeninizde, sadece sizin soluğunuz havayla ve tükettiğiniz gıdalarla can bulan bir canlı taşıyorsunuz. Heyecanlarınız, üzüntüleriniz stresiniz, kan dolaşımınızı ve iç salgılarınızı etkiliyor. Aynı kan dolaşımını bebeğinizle paylaşıyorsunuz. O halde her zamankinden daha dikkatli kozmetikler seçmelisiniz. Çünkü kozmetiklerdeki kimyasallar da ilaçlar gibi kan dolaşımına katılır. Karaciğerinizde sentezlenir ve zararlı olanlar atılamaz ise dokularda depolanır.
İlk aklınızda tutmanız gereken şey "sadece organik sertifikası" olan kozmetikleri kullanmanız gerektiğidir. Veya konunun uzmanı iseniz, süreceğiniz kozmetiğin içeriklerine bakıp zararlı kimyasalları yoksa kullanınız.
Doğal, organik, natürel, bitkisel kelimelerine aldanmayın. Organik sertifikası olan kozmetikler müfettişler tarafından uluslararası onaylanmış içeriği kontrol edilmiş ve bu sebeple sertfika almıştır.
Cilt tipiniz değişecek, endişelenmeyin!
Hormonal bir değişim geçiriyorsunuz ve cildiniz de bundan dolaylı olarak etkileniyor.
Hamileliğin ilk 4-5 ayında cildinizin yağlanması normal. Sonra düzene girecektir. Tek tük çıkan sivilceler olabilir. Sabah ve akşam, mutlaka -sabun içermeyen bir temizleyiciyle- yüzünüzü kirden tozdan arındırın. Bunu düzenli yaptığınız sürece gözenekleriniz genişlemeyecek, siyah noktalarınız da olmayacak, cildiniz kalın ve pürüzlü görünmeyecektir. Temizliği mutlaka tonikle tamamlayın.
Yaz veya kış fark etmez! En az 20 spf mineral/organik filtreli bir nemlendirici kullanın. Hamilelik lekelerine karşı korunursunuz.
Akşamları temiz cilde yağ salgılarını dengeleyen organik bir krem kullanın. Gece boyunca tam gaz çalışan hücreler ve büyüyen bebek için gerekli iç salgılar, sabahları yağlı bir ciltle uyanmanıza sebep olur.
Haftalık bakımı aksatmayın. Yüzünüzde aktif sivilce yoksa, haftada iki gün mutlaka bir peeling yapın. Ölü ve yağlı tabakayı ciltten atın. Dengeleyici ve nemlendirici bir kil veya çamur maskesi yapın. Cildinizin susuz kaldığını düşünüyorsanız, gerilme ve kuruma varsa nem maskesi uygulayın.
Lekelenmeye müsait ya da hamile kaldığınızda lekeli olan bir cildiniz varsa, bu süreçte leke açma ürünlerinden çok "lekenin koyulaşmasını engelleyecek" ürünler kullanın.
Hamilelikte ani hormonal değişimler yağ salgısını artırır. Gözeneklerin açılma sebebi budur. Açık gözenek içinde toz kir birikir. Biriken kirler siyah noktaları oluşturur. Siyah nokta sorunu düzenli temzlikle ve maskeyle hallolur. Konjac süngerler, suyla temizleme mendilleri hamileler için ideal peeling aksesuarlarıdır.
Önerilerim altta..
Sevgiler..