Yağlı cilt,yağ salgısının sürekli kazınmasıyla, çok kuvvetli kozmetiklerin kullanımıyla kızarmaya yatkınlaşmış, sakinleştirici ürünler kullanması gereken, ciddi nem ihtiyacı da olan cilttir. Sık sivilceler ve genişlemiş gözeneklerle kırmızı bir yapısı vardır. Cildi alkol oranı yüksek tonikler ve kurutucu jellerle temizlemekten vazgeçmeli, PH oranı nötr olan nazik temizleyicilere yönelmelisiniz. Killi maskenizi haftada bire indirmeli, kum tanecikleri gibi granüllü peeling'den vazgeçmelisiniz.
Ayrıca bu tip ciltler düzenli kozmetik uygulamasıyla çok rahat normal cilde dönüşebilecek, bakım bırakıldığında sivilce oluşumuna başlayacak yapıdadır.
Komedon, deri altına pütür gibi durur siyah veya beyaz görünümü olabilir. Sonuçta kıl köklerinin tıkanarak gözenekte birikenlerin çıkıntı şeklinde durmasıdır...
Peki, \'neden kıl kökü tıkanır\' derseniz, fazla yağ üretmekten tıkanır! Kıl kesesi içindeki ölü hücrelerle bu fazla yağ birleşerek tıkaç oluşturur. İltihaplanmamışlardır. Eğer bu tıkanıklık sonucu gözenek içinde bakteriler de oluşursa komdeon \'sivilceye\' dönüşür.
Bu nedenle komedonların oluşması durumunda cilt bakımınızı gözden geçirmeniz gerekir.
Cildimizin yumuşak ve sağlıklı kalması için yağ salgısına ihtiyacı vardır. Kendi koruma tabakasını bununla oluşturur. Ancak bazı durumlarda fazla yağ salgılar.
Komedon oluşmasını engellemek için ölü cilt hücrelerini düzenli temizlemek (eksfoliye eden ürünler) çok fayda sağlar. Karma ve yağlı ciltlerde temizliği bitki süngerleri ile yapmak doğru seçim olacaktır.
Sivilce/Akne yoksa taneli peeling de yapılabilir.
Yağ salgısının fazla salgılanmasına sebep olan faktör her ne ise bir endokrinologa görünerek saptanması sorunun \'içeriden\' de yok edilmesine yardımcı olacağından iyileşme çok çabuk olacaktır.
Kozmetiklerinizi yağsız, su bazlı seçmek gerekir.
Yoğun komedon oluşumunda dermatologa derin cilt temizliğine gitmeniz gerekir. Üst deride biriken ölü hücrelerin oluşturduğu örtü gözeneğin ağzını tıkadığı yerden delinir ve komedonlar tek tek, ortası delik bir halka yardımıyla bastırılarak çıkartılır. Temizlik sonrası antiseptik bir solüsyonla deri temizlenir ve maske uygulanır. Sonrasında kullanacağınız temizleyici ve nemlendiricileri düzenli kullanmanız yenilerinin oluşumunu engelleyecektir. Sırtta ve yüzde olan komdeonlar için aynı yöntem uygulanır.
Israrla ve sürekli oluşan komedonlar için:
Medikal estetik çözümlere başvurabilirsiniz. Kalınlaşan ölü tabakayı mekanik veya kimyasal olarak soyan yöntemler denenir. Gözeneğin tıkanması engellendiğinden komedon artık oluşmaz. Kimyasal peeling, mikrodermabrazyon, lazer gibi işlemlerden hangisi cilt tipinize uygunsa doktorunuz seçecektir.
Sizin için alta bir reçete ekledim.
Lütfen doğum tarihinizi güncelleyin. 2020-03-20 yazmışsınız.