Milia yüzeysel keratin kistleridir. Keratinin cilt yüzeyinde sıkışması ile oluşur. Yani ölü hücrelerin toplaşması ile oluşan bir yağ bezi hastalığı olarak tanımlanır.
Minik beyaz kum tanecikleri gibi görünen bu noktaları deri uzmanı özel bir aletle temizler.
Alındaki pütürlerin (kapalı komedon) oluşması durumunda cilt bakımınızı gözden geçirmeniz gerekir.
Cildimizin yumuşak ve sağlıklı kalması için yağ salgısına ihtiyacı vardır. Kendi koruma tabakasını bununla oluşturur. Ancak bazı durumlarda fazla yağ salgılar.
Yağ salgısının fazla salgılanmasına sebep olan faktör her ne ise bir endokrinologa görünerek saptanması sorunun \'içeriden\' de yok edilmesine yardımcı olacağından iyileşme çok çabuk olacaktır.
**Karma, normal ve yağlı ciltlerde temizliği bitki süngerleri veya temizleme fırçaları ile yapmak doğru seçim olacaktır.
**Kozmetiklerinizi yağsız, su bazlı seçmek gerekir.
**Gündüzleri SPF içeren bir koruyucu kullanılmalıdır.
**Haftalık bakımı aksatmadan, haftada 2 gün, önce peeling ile ölü tabakayı atıp, ardından maske ile gözenek içlerini temizleyip, yağ salgısını dengelemek sorunu yavaş yavaş hafifletecektir.
Yoğun pütür oluşumunda dermatologa derin cilt temizliğine gitmeniz gerekir. Üst deride biriken ölü hücrelerin oluşturduğu örtü gözeneğin ağzını tıkadığı yerden delinir ve komedonlar tek tek, ortası delik bir halka yardımıyla bastırılarak çıkartılır.
Temizlik sonrası antiseptik bir solüsyonla deri temizlenir ve maske uygulanır. Sonrasında kullanacağınız temizleyici ve nemlendiricileri düzenli kullanmanız yenilerinin oluşumunu engelleyecektir. Sırtta ve yüzde olan komdeonlar için aynı yöntem uygulanır.
Sevgiler..