Warning: Expression #15 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'lilakutu_prod.f.adi' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by in /home/forge/lilakutu.com/lib/ezSQLnew/mysql/ez_sql_mysql.php on line 256

LİLASIRLAR

Jojoba Yağı Nedir?

Jojoba yağı içerikli birçok kozmetik ürünü varken, harici olarak da kullanabileceğimiz saf durumda soğuk sıkım Jojoba yağını birçok markada da bulmak oldukça kolay artık. Uzun yıllardır birçok sektörde kullanılan yağlar; dönem dönem popüler olup, bilinirlik kazanıyor. Jojoba yağı da bunlardan biri...Yakından tanıyalım.
 
Güzellik dünyasında uzun yıllardır kullanılan Jojoba yağı nedir? Faydaları nelerdir?
 
Bilimsel adı "simmondsia chinensis" olan Jojoba çölde yetişen çalı türü bitkilerden biridir.
Jojoba bitkisinden elde edilen yağ ile cilt bakım ürünlerinde özellikle de kırışıklık karşıtı ürün içeriklerinde mutlaka karşılaşmışsınızdır.  Jojoba Yağı günümüz güzellik endüstrisinin temel bileşenlerinden biri olan E vitamini açısından da zengindir. 
 
Jojoba Yağı Ne İşe Yarar? 
 
Jojoba yağı, keşfinin ilk yıllarında sanayide ve parfüm üretiminde kullanılmıştır. Son yıllarda güzellik sektöründe sıklıkla adından söz ettirmiştir. Cildin güzelliği üzerinde büyük etkileri olan bu yağ, cildin daha sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Öte yandan saç güzelliğine etkisi olan Jojoba yağı saç derisini de besler. Bu sayede kuruluk ve kepek oluşumu engellenir. Ayrıca zarar görmüş saçların doğal parlaklığına kavuşmasına yardımcı olur.
 
Jojoba yağının cilt, saç, vücut için faydası oldukça fazla. Cildin kendi yağına çok benzer. Bu sayede kuru, karma veya yağlı ciltler üzerinde olumlu etkileri vardır. Cildin nemini ve yağını dengelemeye yardımcı olur. Mükemmel bir nemlendiricidir. Nemlendirici etkisi ile harika bir kırışıklık önleyicidir. Ciltteki nem kaybını önler ve cildi besler. Cildin temizlenmesinde de kullanılabilen bu yağ cildi makyaj artıklarından, kirlerden arındırır. Antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu sayede ciltte bakteri ve mantar oluşumunu engeller. Antiinflamatuvar özelliği sayesinde yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Sivilce tedavisinde destekleyicidir. Ayrıca düzenli kullanımda sivilce oluşumunu da engeller. Düzenli masaj yapıldığında jojoba yağı selülit oluşumunu engeller. Hamilelik sırasında veya kilo alımı sonucu oluşan çatlakların önlenmesine yardımcı olur. Jojoba yağı içeren ayak kremleri ayaklarda koku ve ter oluşumunu engeller. 
 
Jojoba Yağını Kimler Kullanmalı?
 
Mat ve nemsiz ciltler; cildindeki yağı ve nemi dengelemek için, elastikiyet ve kırışıklık karşıtı bakım rutini olanlar anti-aging bir bakım sağlamak için, yağlanma ve sivilce/siyah nokta gibi sorunları yaşayanlar cildindeki yağı dengelemek için, saç derisinde kuruluk ve kepek sorunu olanlar saç derisini nemlendirmek ve pH'ı dengelemek için, bacak/karın/kol/göğüs bölgesindeki çatlak oluşumunu engellemek için, ayaklarda mantar ve batık gibi sorunları yaşayanlar için özellikle kullanıma uygundur. 
 
Jojoba Yağı Harici Nasıl Kullanılır?
 
Her yağın cilde direkt uygulanması, gözenekler iyi temizlenmiyorsa beyaz buton, sivilce ya da siyah nokta oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden jojoba yağı uygulayacağınız krem, maske, peeling temizleyici, şampuan içerisinde katılabilir. 
 
Örneğin; yüzünüze uygulamadan parmağınıza alacağınız bir miktar kremin üzerine 2-3 damla Jojoba yağı döküp yüzünüze uygulayabilirsiniz. Yoğunluğu fazla ve ağır olan yağları güvendiğiniz bir ürünle karıştırıp, birlikte uygulamak daha etkili olacaktır. 
 
Hangi Jojoba Yağını Almalıyım?
 
Bitkisel yağları bulmak artık çok daha kolay. Bu kadar yaygın haldeyken sorgulamamız gerekenler de artıyor. Hangisi gerçek yağ? Soğuk sıkım yağların farkı nedir? Neden tercih etmeliyim?
 
Bitkisel yağları satın almadan önce içeriğine bakmalıyız. Su, alkol, parfüm ya da başka maddeler de içeriyorsa maalesef saf yağ değildir. Gerçek yağlar sadece ilgili bitki özünü içerir. Bir yağın soğuk sıkım olması; üretim esnasında belli ısıyı geçmeyerek üretilmesi anlamına gelir. Yüksek ısıda üretilen yağlarda besin değeri, vitamin, mineraller ve bitki kokusu olumsuz etkilenir. Bu yüzden bitkisel yağların soğuk sıkım olması önemlidir. 

LilaKutu