LİLASIRLAR

OJEYİ BOZMADAN EVDEN ÇIKMAK

Ne kadar dikkat edersek edelim, çoğu zaman ve “özellikle acelemiz olduğunda” sürüp dışarı çıkarken illaki ojenin bir kenarı bozulur. Soğuk suyun altına parmakları tutmak bir işe yaramaz. Tekrar silip sürecek zaman yoktur, parmak ucuyla düzeltmeye çalışır, etimize bulaştırır derme çatma tırnak boyasıyla baş başa kalmaktan huzursuz oluruz.

Kabahat her zaman ojenin değildir. Eskimiş ojeler kalınlaşır ve daha geç kurur evet.

Yine de bazı kurallara dikkat eder ve doğru yardımcı ürün kullanırsanız sürüp hemen çıkabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun:

  • Tırnaklarınızın yüzeyinde yağlı aseton izi kaldıysa, el kremi, tırnak yağı veya tırnakları iterken kullandığınız yumuşatıcı kırıntısı kaldıysa oje tırnağa tutunamaz. Zor kurur.

  • Ya önce ya ellerinizi sabunlayıp kurulayın yahut yağsız asetonla tırnakları silip sonra ojeyi veya bazı uygulayın.

  • Ojenin altına koruyucu, pürüz giderici gibi şeffaf bir kat sürdüyseniz önce bunun kurumasını beklemek gerek. Üzerine hemen cilayı sürerseniz kuruma süresi 2 katına çıkacaktır. Aceleniz varken bu adımı atlayın. Yahut önceden sürülmüş ve kurumuşsa ojeyi uygulayın.

  • Tırnağa tek kat oje uygulaması ile “koyu” ve “kalın” bir tabaka yapmak yerine, ince bir “ilk kat” sürün. On tırnak bitene kadar kurur. İkinci katı ince sürseniz bile renk tam oturacaktır. Kuruma süresi çok kısalacaktır.

  • Oje sürerken eliniz bonkörse, ilk katı kurumadan ikinci katı sürmeyin

  • Her şeyi son dakikada halletmek isteyenlerin, oje sürüp 30 saniyede hemen kurusun isteyenlerin “hızlı oje kurutucular” emrinde. Ojeyi tek kat on parmağa uygulayıp, beklemeden üzerine kurutucuyu sürüp 60 saniye bekliyorsunuz. Çıkabilirsiniz. Kurudu!

 

Ayşenur Yazıcı